Kimyasal Gübreler

● Agro-Full Aktif Bor .....>>>



AGRO-FULL AKTİF BOR
BORON ETANOL AMİN
Garanti edilen içerik W/W
: Suda çözünür BOR
% 8,8

AGRO-FULL AKTİF BOR

BOR bitki içerisinde hareketi sınırlı olan bir elementtir. Bitkide önemli fonksiyonlarda görev alır. Eksikliği halinde özellikle büyüme noktalarına zarar verir. Çiçek ve meyve oluşumu için gereklidir. Bitkilerde en fazla bor ihtiyacı çiçekler içindir. Polen oluşumu için gereklidir. Eksikliği halinde en fazla zararı da çiçekler görür. Buda direkt olarak verimi etkiler. Bitki bünyesinde hormon oluşumunu düzenler. Protein ve karbonhidrat sentezinde rol alır. Bitkilerde transprasyonu(terlemeyi) düzenler. Eksikliği halinde dallar ve yapraklar kırılgan yapıda olur. Bitkide kalsiyumun etkinliğini artırır. Pancarda öz çürüklüğü, ayçiçeğinde gövde kahverengileşmesi ve bodurlaşma, elmada mantarımsı leke ve az tutum, biçimsiz meyveler, patateste boy kısalması ve çalışama, pamukta büyümenin gerilemesi, çalılaşma ve tepe tomurcukların ölmesi gibi etkiler görülür. Özetle bor eksikliğinde büyüme noktasında ölümler, çiçeklenme ve meyve tutumunda azalma, yeterince gelişememiş boğum araları kısa kalmış çalımsı bitkiler, meyve ve sebzelerde çatlamalar, küçük biçimsiz ve kalitesiz meyve oluşumuna neden olur.

BOR EKSİKLİĞİNDE İDEAL ÇÖZÜM…

KULLANILDIĞI YERLER VE DOZLARI:

Elma, armut:çiçek gözleri belirince ve taç yapraklar dökülünce 100 lt suya 100cc AKTİF BOR konur ve bitkiye sıkılır.Çiçeklenme döneminde uygulama yapılmaz. Hasattan sonra bitki yapraklarını dökmeden bir ay önce aynı dozaj tekrarlanır.

Şeftali, kayısı, erik ve kiraz: çiçeklenme öncesi 100 lt suya 100 ml olarak1. uygulama, hasattan sonra bitkiler yaprağını dökmeden 100 lt suya 100ml olarak 2. uygulama yapılır.

Sera bitkileri: Eksiklik görülmesi halinde her dönemde uygulanabilir. Normal uygulama bitkiler 15 cm iken 100 ml/dekar olarak uygulanır. 15-20 gün sonra 2. uygulama yapılır.

Soğan : bitki 2-3 yapraklı iken 100 ml/dekar olarak uygulanır.

Mısır :ekimden önce 300 ml/dekar olarak topraktan uygulanır. Bitkinin 5-10 yapraklı döneminde 100 ml/dekar yapraklardan uygulanır. Verim ve kaliteyi artırır.

Zeytin: Çiçeklenme öncesi 100 lt suya 100 ml olarak 1.uygulama yapılır. Meyve tutumundan sonra aynı uygulama tekrarlanır. Eksiklik olması halinde 15-20 gün arayla uygulama tekrarlanabilir.

Ayçiçeği : Ayçiçeği için Bor oldukça önemli bir iz elementtir. Verim ve kaliteyi artırır. 1.uygulama 300 ml/dekar olmak üzere topraktan uygulanır. 2. uygulama bitki 2-8 yaprak olduğu durumlarda 100 litre suya 100 ml olarak uygulanır. İhtiyaç olması halinde uygulama tekrarlanır.

Şekerpancarı, havuç: Ekim öncesi topraktan 300-500 ml/dekar olarak verilir. Daha sonra bitki 10 cm boyuna ulaşınca 100 ml/100 litre olarak yapraklara uygulama yapılabilir. İhtiyaç hissedilirse uygulama tekrarlanır.

Çilek: Çiçeklenme başlamadan önce beyaz göz döneminde 70 ml/ 100 litreye olarak uygulanır.

Üzüm: çiçek gözleri açılmadan topraktan dekara 300-400 ml olarak uygulanır. Yapraktan uygulama çiçek gözleri görüldüğünde 70 ml/100 lt olarak ve meyve tutumunda 2. uygulama olmak üzere 2 uygulama yapılır.

Patates: Yumru teşekkülünde ve 10-15 gün sonra olmak üzere 100 ml/100 lt olmak üzere iki uygulama yapılır.

SADECE GEREKLİ OLAN YERLERDE KULLANINIZ.ASLA UYGUN DOZ ORANINI AŞMAYINIZ.KULLANMADAN ÖNCE İYİCE ÇALKALAYINIZ.


Etiket ve Tescil Belgeleri




Tescil





 
Ürünlerimiz
Bilgi Bankası
Bize Ulaşın